Persondatapolitik

Når du besøger vores website, køber en vare hos os eller tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamles der som på alle andre websites og -shops oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning nedenfor) og undlade videre brug af webshoppen. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Webshoppen anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tablet med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Når du besøger vores webshop, indsamler vi på den måde automatisk oplysninger om dig og din brug af sitet, f.eks. om hvilken type browser du bruger, hvilke søgeord du bruger på shoppen, din IP-adresse, herunder din netværkslokation og informationer om, hvorvidt du er på shoppen med computer, mobil eller tablet.

Formålet er at optimere brugeroplevelsen og webshoppens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre shoppen samt vise dig relevante tilbud.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU’s persondataforordnings art. 6, stk. 1, litra f.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at webshoppen loader langsommere eller på anden måde ikke fungerer optimalt, ligesom der vil være indhold, du ikke kan få adgang til.

Webshoppen indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

  • Facebook Pixel og Analytics
  • Google Analytics
  • WordPress generelt
  • Cookie tilladelse
  • Mailchimp (vores nyhedsbrevstjeneste)

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores webshop indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer, registrerer dig som bruger, og ikke mindst når du foretager køb via webshoppen.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på på shoppen. I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger (sidstnævnte er krypterede og altså IKKE synlige for os eller andre). Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilke annoncer du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Hvem giver vi dine personoplysninger videre til?
Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til vores valgte leverandører, herunder PostNord, der forestår leveringen af de købte varer til dig. Disse personoplysninger videregives for opfyldelse af kontrakt (forordningens art. 6, stk. 1, b), dvs. for at vi kan levere den ønskede vare til dig.

Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysninger på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af vores hjemmeside, logistik, udsendelse af nyhedsbreve, samt målrettet markedsføring, herunder til retargeting. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlige for. Databehandlere må ikke anvende dataene til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du krav på, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: kundeservice@donttell.dk . Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Webshoppen ejes af:

Don’t Tell ApS

Kastanielunden 48

6705 Esbjerg Ø

kundeservice@donttell.dk

Tlf.  +4522486622